Je eigen rapiarium

Workshop "Je eigen raparium"


Een rapiarium is een boekje met een samenraapsel van belangrijke inzichten, wijsheden, citaten, bijbelteksten en andere dingen die kloosterlingen, maar ook wel mensen buiten het klooster graag wilden onthouden. Een rapiarium heeft veel weg van een dagboek. Je schrijft op wat je beweegt, wat je troost en waar je houvast in vindt. Het is net als je dagboek een zeer persoonlijk document. (Uit: Hartschrift, Coby Kremer)

In deze creatieve workshop beginnen we met het maken we een (dag) boekje, je eigen rapiarium. We gebruiken hier voor allerlei (oude) tijdschriften en ander materiaal. Het boekje blijft zeker niet leeg. In het tweede deel van de workshop gaan we aan de slag met onze eigen woorden. Door het gebruik van creatieve schrijftechnieken ga je ontdekken wat erin je hart leeft. Waardevolle inzichten en teksten die je in je eigen rapiarium kunt bewaren. 

    

In de workshops & cursussen die ik geef staat het schrijven in je dagboek centraal.

Maar uit ervaring weet ik hoe leuk en ontspannend dit samen kan gaan. Vandaar dat ik een tweetal workshops aanbied waar je niet alleen met woorden, maar ook met stofjes, lintjes, masking tapes en meer, creatief aan de slag kunt gaan. Dat zijn de workshops 'Je eigen rapiarium' en de workshop 'Craft je journal'.